Bevisføring som salgsteknikk

Det kan være vanskelig å selge seg inn på markedet til de store butikkkjedene, og Norge er intet unntak. Chris McElroy i New Zealand Honey Company valgte å legge vekt på honningens egenskaper da han prøvde å selge seg inn hos den britiske supermarkedskjeden Waitrose.

McElroy la frem vitenskapelig bevis for at honningen han solgte (Manuka honning) inneholdt antioksidanter eller antibakterielle egenskaper. “Det vi har gjort er å bevise det folk har visst en stund med tung vitenskap”.

Og med dette ender utsalgsprisen opp som det dobbelte av vanlig honning.  Honningen sendes til Belgia hvor den tappes på glass før den sendes ut i Europa.

De venter å nå et salg på 500 tonn i løpet av året, men har som mål å selge 2000 tonn i året.

Les mer hos NZ Herald News.

One thought on “Bevisføring som salgsteknikk”

Leave a Reply