bikuben.org – en ny nettside om birøkt

Etter å ha jobbet med denne nettsiden i halvannet år har den endelig blitt ferdig nok til at jeg vil publisere den.

Jeg har i lengre tid syntes det har vært et vakuum på nettet om informasjon om birøkt på norsk.  Det finnes noen gode kilder, men ikke noen samlende side for informasjon om birøkt. Man har jo selvsagt sidene til Norges Birøkterlag og Honningcentralen, men disse dekker ikke all funksjonaliteten jeg kunne ønske meg siden de har mer bedriftsteknisk og organisatorisk fokus.

Jeg har derfor (som vanlig) satset høyere enn jeg kan gape over, og prøver med dette å lage siden jeg savnet da jeg vurderte å bli birøkter.  I tillegg savnet jeg en nettside med (henvisninger til) nyheter fra inn og utland.

Jeg søker derfor å gi bikuben.org to funksjoner: Jeg ønsker å legge ut grunnleggende informasjon for relativt ferske birøktere og for de som vurderer å starte med birøkt. Det viktigste her er kanskje Bilex, et oppslagsverk om birøkt (som fortsatt er under utvikling), men du finner også bl.a. engelsk-norsk ordbok med faguttrykk, omtaler av bøker og lenker til nettsteder. Du finner også i dag en video om behandling med maursyre. Etterhvert kommer det flere videoer om forskjellige tema.

I tillegg ønsker jeg at siden skal være et sted man kan holde seg litt oppdatert. På forsiden kan du lese en del nyheter fra inn- og utland. Det er også automatisk oppdaterte lister med de siste bloggpostene om birøkt i Norge (gi meg beskjed om du har en blogg som bør inn her), de siste innleggene i forumet til Norges Birøkterlag og nyheter på engelsk fra Apinews.

Jeg blir svært glad for tilbakemelding av alle typer!

Les mer om bikuben.org her.

Leave a Reply