Om bikuben.org

Bikuben.org eies og drives av Eivind Mork, med bidrag av av Lars Tore Gustafsen.

Jeg er en hobbybirøkter som startet med birøkt i 2008. Interessen har imidlertid vært der i flere år. Min bestefar var birøkter, men han døde dessverre da jeg var 8 år. Jeg husker noen glimt fra hans birøkt, og en dag i 2004 begynte jeg å søke etter sider om birøkt på internett for å finne ut litt mer om min bestefars altoppslukende hobby. Etterhvert kjøpte jeg også flere lærebøker på norsk og engelsk. Som student i Oslo tok det fire år før forholdene lå til rette for egen oppstart.

Jeg har siden starten som birøkter blogget om birøkten min. Her har jeg skrevet om mine famlende forsøk på å drive med birøkt (og hvordan min gode birøktervenn Ole Dag stadig gir meg gode råd når biene utfordrer min manglende erfaring). Senere har jeg opplevd at når jeg søker på norsk på internett om forskjellige tema om birøkt, så er det dessverre nokså ofte jeg får søketreff på mine egne blogger, og det som står der har jeg nok lest tidligere :-) Dette viser at det ikke er allverden av kilder på norsk, og dette ga meg idéen om å lage et nytt nettsted om birøkt på norsk.

Erfaringen min er som sagt liten, og mange vil vel kanskje stusse på at jeg med korte karriere velger å opprette en slik side. Etter responsen fra biebloggen min tror jeg imidlertid at den kan ha sin funksjon for de som funderer litt på begynne med birøkt. Målet er å pirre nysgjerrigheten til de som ikke enda har tatt steget, samt å gi en platform for de som nettopp har begynt slik at de ser hva det kan være lurt å lese mer om i de autorative kildene.

Videre ønsker jeg å henvise til nyheter om birøkt fra Norge og verden. Jeg har siden 2006 drevet en nyhetsside på engelsk kalt Apinews. De mest interessante nyhetene herfra vil bli referert til på norsk her på bikuben.org.

Til slutt ønsker jeg å henvise til gode kilder på internett fra inn- og utland (som f.eks. forumet til Norges birøkterlag) samt min egen og andres norske blogger om birøkt.

Jeg blir glad for tilbakemeldinger på mitt lille (eller etterhvert store) prosjekt.

Kontaktskjema:

[contact-form 1 "Contact form 1"]

om bier og birøkt